ایمپلنت




ایمپلنت دندان چیست ؟

اگر شما یک تا تعداد بیشتری از دندانهای خود را از دست داده اید راههای متفاوتی برای جایگزین کردن آنها وجود دارد. از دندانهای متحرک گرفته تا روکشهای متصل به هم ثابت (بریج) که دو دندان مجاور ناحیه بی دندانی را تراش می دهند و به هم وصل می کنند و در نهایت ایمپلنت یا کاشت دندان که بدون استفاده از دندانهای مجاور و آسیب به آنها جایگزین دندان از دست رفته می شود.

ایمپلنت از نظر ظاهر و عملکرد مشابه دندانهای طبیعی شما هستند .

بنا به تعریف American Academy of Implant Dentistry ایمپلنت دندانی یک ریشه ساخته شده از فلز تیتانیوم است که در استخوان فک، کار گذاشته می شود تا جای ریشه دندان عمل کند و سپس یک تاج ساختگی و روکش روی آن قرار می گیرد. ایمپلنت شبیه یک لنگر یا تکیه گاه عمل می کند و بار فشارهای وارده به تاج دندان ساختگی در حین جویدن غذا را تحمل می نماید.




تاریخچه ایمپلنت یا کاشت دندان

طبق اطلاعات به دست آمده در سال ۱۹۶۵ میلادی اولین بیماری که کاشت دندان برای او انجام شد گوستا لارسون بود که تا سال ۲۰۰۶ و تا زمان مرگ خود این دندان را با کارایی کامل حفظ کرده بود، به عبارتی طول عمر دندان کاشته شده او حدود ۴۰ سال بود.



جراح و متخصص ایمپلنت کیست؟

کسی که ایمپلنت را برای شما در یک کلینیک دندانپزشکی انجام می دهد، می تواند یک متخصص لثه (پریودنتیست) ، یک جراح فک و صورت (Maxillofacial surgeon) و یا یک جراح دندانپزشک عمومی  (Oral surgeon) باشد که دوره های ویژه ایمپلنت را گذرانده است. شکی نیست که کیفیت و کارایی دندان کاشته شده، علاوه بر کیفیت مواد مصرفی، وابسته به مهارت و تجربه متخصص مربوطه می باشد. کلینیک دندانپزشکی یاس، با دارا بودن بهترین متخصصان ایمپلنت در ایران، تضمین کننده کیفیت خدمات انجام شده و رضایت واقعی بیماران عزیز خواهد بود.



مراحل ایمپلنت

در کلینیک دندان پزشکی یاس، همواره تلاش می شود، مراحل درمان، در کوتاه ترین زمان ممکن انجام پذیرد، با این وجود در ابتدای کار ممکن است چندین ویزیت لازم باشد تا با کسب اطلاع کافی از وضعیت بیمار و دادن آگاهی های لازم به او، پروسه درمان با اطمینان شروع شود.

ابتدا دندانپزشک متخصص، شما را به دقت معاینه کرده و رادیوگرافی های لازم را برایتان درخواست می نماید و پس از بررسی ها و اندازه گیری های لازم مشخص می شود که آیا شما کاندید مناسبی برای ایمپلنت هستید یا خیر و چه نوع ایمپلنت و چه سایزی برای شما مناسب تر است. مهمترین مراحل کاشت دندان به شرح زیر خواهد بود.


https://yasdental.com/wp-content/uploads/2017/10/bdfbdfb.jpg

در مرحله اول جراحی، دندانپزشک، ایمپلنت را داخل استخوان فک کار می گذارد و لثه کنار زده شده را سر جای خود برگردانده و بخیه می زند تا بهبود زخم یا Healing انجام شود. همچنان که این بهبود انجام می شود ایمپلنت نیز با استخوان فک ، باند می شود، یعنی یک اتصال محکم با آن برقرار می کند که این امر ممکن است بین ۳ الی ۶ ماه بطول انجامد. که کاملاً به شرایط جسمی و توانایی بدن شما برای بهبودی هر چه سریع تر بستگی دارد.

در مرحله دوم جراحی، بعد از اینکه بافت لثه کاملا خوب شد و اتصال ایمپلنت و استخوان نیز صورت پذیرفت، دندانپزشک یک تاج مناسب از پیش آماده شده را به ریشه ایمپلنت متصل می کند که این تاج آمادگی پذیرش یک روکش را دارد.در بعضی از موارد انجام مراحل اول و دوم جراحی توام با هم امکان پذیر است.

مرحله آخر قرار گرفتن روکش مناسب روی دندان با انجام مراحل قالب گیری است. و به این ترتیب دندان نهایی و روکش مورد نظر کاملاً مشابه دندان واقعی و مناسب فک و دهان شما خواهد بود.



شرایط  و زمان  ایمپلنت دندان

بهترین  زمان برای  کاشت دندان قرار دادن آن بلافاصله پس از کشیدن دندان است. در صورتی که دندان از دست رفته، عفونی نباشد و مقدار زیادی استخوان در اثر عفونت از دست نرفته باشد، شانس زیادی برای جایگزینی همزمان ایمپلنت بعد از کشیدن دندان وجود دارد.



انواع ایمپلنت های دندانی

ایمپلنت ها پایه هایی از جنس تیتانیوم خالص هستند که درون استخوان فک کار گذاشته می شوند و به عنوان ریشه دندان جهت نگهداری روکش هایی که جایگزین تاج دندان هستند، استفاده می شوند. کیفیت این محصولات بر اساس کشور سازنده  متفاوت  هستند و از جمله برندهای رایج با کیفیت که در کلینیک دندانپزشکی یاس از آنها استفاده می شود، می توان به  ایمپلنت های  کره ای و سوئیسی اشاره کرد.

همچنین روش‏های مختلفی برای کاشت دندان وجود دارد که از آنجمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:


  • جراحی با شکافتن لثه
  • استفاده از روش پانچ بدون درد و خونریزی
  • استفاده از لیزر


ایمپلنت به روش پانچ (ایمپلنت بدون درد و خونریزی)

شاید کمی باور آن سخت باشد، اما با پیشرفت تکنولوژی روش های اجرای کاشت دندان نیز به شدت پیشرفت کرده اند، و امروزه اجرای ایمپلنت بدون درد و خونریزی فراهم شده است. در این روش که به روش پانچ معروف است درد و خونریزی وجود نداشته و فرآیند درمان به شدت کوتاه است. به همین دلیل روش پانچ به ایمپلنت فوری نیز شهرت دارد.

روش پانچ در شرایط خاصی استفاده می شود که متقاضی از بافت نرم و خوب لثه و بافت سخت و استخوانی خوبی در فک برخوردار باشد تا بتوان بدون جراحی لثه مستقیم و با کمترین خونریزی پایه را در فک نصب کرد.

از آنجائی که خون رسانی اطراف ناحیه جراحی به دلیل آسیب دیدگی کمتر لثه به خوبی انجام می شود، جوش خوردن استخوان بسیار سریع تر انجام شده و  دوره درمان به شکل قابل توجهی کوتاه خواهد شد .

به عبارتی دیگر کاشت دندان یا ایمپلنت به روش پانچ دارای ویژگی های زیر است:


  • میزان درد را با کاهش ۹۵% تروما به حداقل خود میرساند
  • سرعت جراحی را بالا می برد بطوریکه این جراحی می تواند فقط در ۱۵ دقیقه انجام شود‍!
  • میزان خونریزی در افرادی که داروی ضد انعقاد خون مصرف می کنند یا فشار خون بالا دارند کاهش می یابد
  • عوارض جراحی به حداقل خود خواهد رسید
  • میزان عفونت در دوره درمان کاهش و احتمال موفقیت درمان افزایش می یابد
  •  با توجه به کاهش و یا عدم نیاز به جراحی، روش پانچ بهترین روشی است که برای افراد سیگاری پیشنهاد می شود.
  • میزان تحلیل و از بین رفتن استخوان به دلیل باز و بسته نکردن لثه، کاهش می یابد.
https://yasdental.com/wp-content/uploads/2015/12/people-5.jpg

ایمپلنت فوری

جالب است که بدانید می توان در شرایطی همزمان با کشیدن دندان پایه ایمپلنت را در استخوان فک نصب کرد و در یک زمان کشیدن و کاشت دندان را انجام داد. . این کار باعث کوتاه تر شدن  طول دوره درمان می گردد و زمینه را برای زیاد تر شدن سلولهای استخوان ساز فراهم می آورد .

باید توجه کرد که این روش برای زمانیکه حفره  ایجاد شده از کشیدن دندان با سایز ایمپلنت همخوانی ندارد، قابل اجرا نمی باشد و حدود دو تا سه ماه بعد از کشیدن دندان میتوان درمان را آغاز کرد. در هر صورت تشخیص نوع درمان به عهده متخصص و یا جراح شما می باشد.

روکش (پروتز ایمپلنت)

قالب گیری، ساخت و نصب روکش مناسب توسط متخصص پروتز دندان انجام می شود که ممکن است چندین مرحله به طول انجامد و ضروری است بیمار، جهت حصول نتیجه ایده آل، همکاری لازم را در طول جلسات با دندانپزشک خود به عمل آورد. این روکش ها بطور ثابت توسط چسب های دندانپزشکی به ایمپلنت متصل می شوند. همچنین در مواردی که برای دندانهای مصنوعی فرد گیرکافی در دهان نداشته باشد، می توان از ایمپلنت های باریک یا مینی ایمپلنت ها به عنوان محل گیر مناسبی جهت ثابت نگداشتن دندان مصنوعی استفاده نمود.

اگر چند دندان کنار هم از دست رفته باشد ، با قرار دادن پایه های ایمپلنت می توان یک بریج یا پل متشکل از تاجهای دندانی متصل به هم در ناحیه جهت جایگزینی فضای خالی ایجاد کرد.



ایمپلنت بهتر است یا بریج

در ایمپلنت از فلز تیتانیوم استفاده می شود که می تواند پیوند محکمی با استخوان فک بیمار برقرار کند و در مقابل مشکلات لثه و پوسیدگی مقاومت بالایی دارد پس در صورت رعایت بهداشت دهان و دندان ایمپلنت برای شما همیشگی خواهد بود درحالیکه طول عمر متوسط بریج تنها ده سال می باشد و بخشی از دندان زیر روکش پروتز طی زمان بر اثر فرسایش، زمینه را برای پوسیدگی و مشکلات دیگر و نهایتا کوتاه شدن عمر بریج فراهم می کند . هزینه بریج در ابتدا کمتر به نظر می رسد اما در بلند مدت با نیاز به تعویض آن و همچنین بروز مشکلات احتمالی هزینه بیشتری دارد در نتیجه ایمپلنت در بلند مدت به لحاظ هزینه مقرون به صرفه تر و با کیفیت تر خواهد بود.

از جمله تفاوتهای دیگر ایمپلنت و بریج می توان به مراقبتهای دهان و دندان اشاره کرد که در استفاده از بریج باید رعایت بهداشت، دقیق تر انجام شود و هنگام نخ دندان کشیدن یک مرحله اضافی نیز باید انجام شود تا نخ زیر دندان مصنوعی نیز کشیده شود اما در ایمپلنت رعایت بهداشت مانند بقیه دندانهای شما می باشد و مرحله اضافه تری ندارد. بنابراین رعایت پاکیزگی و مراقبت از دندان آسانتر و موفقیت آمیزتر است. لازم به ذکر است هرچقدر رعایت بهداشت، بهتر انجام شود طول عمر پروتز و یا بریج شما بیشتر می شود. همچنین با توجه به اینکه زیبایی فاکتور مهمی در انتخاب نوع درمان است بایدگفت ایمپلنت ها می توانند ظاهری زیباتر و شبیه تر به بقیه دندانهای شما داشته باشند.

در گذشته بریج تنها گزینه درمان برای جایگزینی دندان های از دست رفته بود و متاسفانه فقط جای خالی دندان را درگیر نمی کرد بلکه در حین درمان دندانهای مجاور نیز تراشیده و آماده سازی می شد. این درحالیست که ایمپلنت با ایجاد یک پروتز محکم و دائمی داخل فک جایگذاری می شود و دندانهای دیگر را درگیر درمان نمی کند . بریج تنها زمانی انتخاب بهتری است که دندانهای مجاور پوسیدگی زیادی دارند و جهت نگهداری بلند مدت به روکش نیاز دارند اما باید درنظر گرفت که فضای آن دندان خالی زیر بریج به مرور زمان دچار افت لثه یا استخوان می شود و بعدها برای جایگذاری ایمپلنت، عمل های دیگری نیز لازم می شود و بنابراین کار درمان پیچیده تر و پر هزینه تر خواهد شد.



عواقب کشیدن دندان بدون جایگزین نمودن فضای خالی

اگر شما دندانی را از دست بدهید و فضای خالی را جایگزین نکنید، استخوان آن ناحیه به دلیل عدم وارد آمدن فشارهای لازم دچار ضعف و تحلیل می شود و این امر می تواند باعث بهم ریختن آرایش دندان های مجاور و مقابل آن شده و در موارد وسیع تر حتی ظاهر صورت را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

پس قبل از روی دادن تحلیل استخوان و نیاز پیدا کردن به پیوند استخوان و انجام عملیات اضافه تر، بهتر است هر چه سریعتر نسبت به جایگزینی دندانهای از دست رفته توسط ایمپلنت اقدام نمایید.

 شما می توانید از طریق تماس با کلینیک دندانپزشکی یاس اقدام به رزرو وقت معاینه در اولین فرصت ممکن نموده و طرح درمان دریافت نمایید.



https://yasdental.com/wp-content/uploads/2017/10/sdvsvds.jpg

آیا ایمپلنت درد دارد؟

درمان ایمپلنت چندین مرحله دارد . مرحله اول قرار دادن پایه داخل لثه می باشد که به طور تقریبی ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارد و در این مدت با بی حسی کامل و موضعی لثه ، بیمار هیچ دردی را احساس نمی کند. این امکان وجود دارد که در بعضی از بیماران درد مختصری پس از جراحی و از بین رفتن بی حسی ایجاد شود که با استفاده از مسکن به زودی ازبین می رود. به نسبت تعداد ایمپلنت ها زمان جراحی و میزان درد پس از جراحی متغیر خواهد بود.

در مرحله دوم که پس از گذشت سه تا شش ماه از مرحله اول انجام می شود  با استفاده از بی حسی موضعی یک پیچ فلزی روی پایه ایمپلنت قرار میدهند تا از لثه عبور و به استخوان برسد . در این مرحله نیز پس از پایان یافتن، احتمال درد بسیار خفیف تری نسبت به قبل وجود دارد.

در مرحله سوم که مرحله پایانی درمان است زمان قالبگیری روکش دندان است که پس از طی مراحل امتحان و نهایی شدن ، عاج دندان روی پایه دندان قرار می گیرد این مرحله معمولا بدون درد یا درد بسیار خفیفی نسبت به مراحل قبل است .

پس از پایان مراحل درمان و قرار گرفتن دندان در محل خود ، هنگام غذاخوردن نیرویی که بر دندان وارد می شود توسط استخوان فک دفع می شود و درنتیجه هیچ گونه دردی را بیمار احساس نخواهد کرد.



آیا ایمپلنت در همگان موفقیت آمیز است

پاسخ این است که اگر شما در سلامت عمومی به سر می برید، لثه های خوب و سالمی دارید و مقدار استخوان نیز در ناحیه ای که میخواهد ایمپلنت را دریافت کند کافی است، بله شما کاندید ایمپلنت هستید .

اما اگر ناحیه ای که دندان آن را کشیده اید دچار تحلیل استخوان شده یعنی شما مدتها پیش دندان خود را کشیده اید ولی سالها اقدام به جایگزینی ننموده اید، طبیعی است که استخوان آن ناحیه در اثر عدم وجود فشارهای طبیعی حین غذا جویدن و عدم شرکت در فعالیت های طبیعی رفته رفته دچار ضعف و تحلیل شده است و در حال حاضر از ضخامت کافی برخوردار نیست، دراین حالت شما می بایست پیوند استخوان دریافت نموده و استخوان این ناحیه را تقویت کنید .

پیوند استخوان راهی است برای اضافه کردن یک استخوان جدید به ناحیه تحلیل رفته فک به کمک موادی که استخوان سازی را در آن ناحیه تقویت می کنند.

همچنین اگر شما سابقه بیماری مزمن داشته باشید و یا مبتلا به براکسیسم (سایش دندانها) و یا امراضی از جمله دیابت و غیره باشید، میزان موفقیت کاهش می یابد اما به طور متوسط میزان موفقیت ایمپلنت دندانی در حدود ۹۵% گزارش شده است.


تمامی حقوق این سایت برای کلینیک تخصصی دندانپزشکی یاس محفوظ می باشد.