ارتودنسی ثابت



ارتودنسی ثابت چیست؟


در این روش از ارتودنسی ، از براکتهایی بصورت ثابت استفاده می شود که به طور غیر متحرک روی دندانهای بیمار قرار می گیرد و یک سیم از داخل آنها عبور می کند و با تنظیم فشار وارده بر دندانها باعث ردیف شدن آنها می شود . این براکتها به دلخواه از دهان خارج نمی شوند و با حرکت دادن ریشه های دندان تاثیر زیادی روی ردیف شدن دندانها می گذارند و مهمتر اینکه دندانپزشک نیازی به همکاری بیمار ندارد و دوره درمان سریع و خوب پیش می رود . جالب است بدانید یک ارتودنتیست از کشیدن دندان نیش برای درمان استفاده نمی کند و  با کشیدن دندان عقل هم دندانها مرتب نمی شوند و از فضای آن نمی توان برای ردیف شدن دندانهای جلو استفاده کرد لذا در این روش معمولا ردیف شدن دندانها از طریق کشیدن دندانهای آسیای کوچک انجام می شود . طول درمان معمولا بین یک تا یک سال و نیم می باشد که به شدت نامرتبی دندانها بستگی دارد و دوره چکاپ هر چهار هفته یکبار می باشد . بعد از برداشتن براکت، بیمار باید از نگهدارنده ( ریتینر ) ثابت یا متحرک به تشخیص ارتودنتیست استفاده کند تا جایگاه دندانهای مرتب شده تثبیت شوند. برای مراقبت بهتر است از مواد غذایی چسبناک یا سفت استفاده نشود و بهداشت دهان و دندان با استفاده از مسواک مخصوص برای جلوگیری از پوسیدگیهای بیشتر حتما رعایت شود. باید توجه داشت که احتمال برگشت این نوع درمان بسیار کم است اما در مواقعی که بیمار از نگهدارنده به درستی استفاده نکند یا درمان توسط فرد متخصص انجام نشود احتمال برگشت وجود خواهد شد.


https://yasdental.com/wp-content/uploads/2017/11/vpkoijoisj.jpg

گاهی در حین درمان به روش ثابت از مینی اسکرو در ارتودنسی استفاده می کنند . به این صورت که متخصص پس از بررسیهای لازم و رادیوگرافی جای دقیق مینی اسکرو را مشخص می کند . این پیچهای خیلی کوچک که داخل لثه بین ریشه های دندانهاب عقب با یک بی حسی موضعی قرار می گیرند با استفاده از الاستیک یا کش های پلاستیکی به دندانهای جلویی متصل می شوند تا دندانهای پر تراکم در جلوی دهان یا دندانهای جلو رفته را سر جای خود برگردانند و فاصله های خالی در عقب دهان را پر کنند.

این روش عارضه خاصی ندارد و جنس آن از تیتانیوم است که با ساختار بدن سازگار است اما ممکن است در حین درمان کمی شل شود که در آن صورت پزشک باید جای آن را تا بهبودی کامل تغییر دهد. همچنین در برخی موارد متخصص از سپراتور یا جداکننده استفاده می کند . سپراتور به دو حالت فلزی و لاستیکی می باشد که بیشتر از نوع لاستیکی استفاده می شود و دندانپزشک با یک نخ دندان و سپس کمی فشار سپراتور را بین دندانها جایگذاری می کند و پس از یک تا دو هفته که بین دو دندان کمی فاصله ایجاد شد می توان بند را که به عنوان پایه نگهداری در ارتودنسی ثابت عمل می کند دور دندان قرار داد . در مواردی که نمی توان از سپراتور لاستیکی استفاده کرد از نوع فلزی استفاده می شود . اصولا اگر دندانها بسیار فشرده باشند و به راحتی نتوان از بند فلزی استفاده کرد حتما باید از سپراتور استفاده کرد که معمولا کمی با درد همراه است که با مصرف مسکن رفع می شود و در صورتیکه سپراتور از جای خود خارج شد باید به دندانپزشک اطلاع دهید.



انواع ارتودنسی ثابت


https://yasdental.com/wp-content/uploads/2017/11/svssvs.jpg

https://yasdental.com/wp-content/uploads/2017/11/kljnhkojl.jpg
  • دیمون Damon
دیمون Damon

این نوع براکتها نسل جدیدی هستند که توانسته اند توجه متخصصان و البته بیماران را به خود جلب کنند. از مهمترین محاسن این روش می توان به مراجعات کمتر بیمار به پزشک جهت چک اپ اشاره کرد که معمولا هر ده هفته بیمار نیاز به ویزیت مجدد و کنترل مراحل درمان را دارد. همچنین مشخص شده این روش با سیستمی که دارد می تواند یک نیروی تدریجی به دندانها وارد کند و تا حد زیادی درد کمتری در طی درمان ایجاد می کند. براکتهای دیمون طوری طراحی شده اند که نیازی به نصب کش یا اورینگ ندارند و به طور خودکار باعث ردیف شدن دندانها می شوند و مهمتر اینکه می توانند به دلیل نداشتن کش کمتر تولید پلاکهای میکروبی کنند و بهداشت دهان بهتری را نسبت به براکتهای فلزی ایجاد کنند .
از موارد دیگری که می توان در این روش اشاره کرد این است که طول درمان را نسبت به دیگر براکتها در مراحل اولیه درمان کوتاه تر می کند و در مواقعی که پزشک تشخیص می دهند ارتودنسی بدون کشیدن دندانها انجام شود، گزینه بسیار مناسبی است. البته توجه داشته باشید که زمان کامل درمان در این روش خیلی کمتر از روشهای دیگر ارتودنسی ثابت نیست فقط تغییرات در مراحل اولیه درمان سریعتر و در زمان کمتری ایجاد می شود. براکتهای دیمون به منظور بازکردن فضای بیشتر در فک بالا خصوصا در بیماران بالای پانزده سال استفاده می شود و گاهی حتی برای عقب بردن دندانهای آسیا در فک بالا با این روش دیگر نیازی به استفاده از هدگیر نخواهد بود. از معایب این روش می توان به بالا بودن هزینه آن اشاره کرد ، این در حالی است که اگر متقاضی به مزایای بالای این روش توجه کند میتواند از نظر هزینه هم انتخابی منطقی و قابل قبول باشد. در بعضی موارد هم شاید به دلیل عدم استفاده از کشهای رنگی برای کودکان خیلی جذابیتی نداشته باشد.


https://yasdental.com/wp-content/uploads/2017/11/fvjisjs.jpg
  • فلزی Metal Traditional
فلزی Metal Traditional

از جمله روشهای قدیمی ارتودنسی می باشد که  با تاثیر زیاد خود همچنان مورد استقبال دندانپزشک و بیماران قرار دارد . معمولا جنس این براکتها از فولاد ضد زنگ است که طبق نظر پزشکتان با توجه به میزان نامرتبی دندانها ، مشخص میشود تا چه مدت باید روی دندانها بماند اما معمولا یک تا دو سال زمان نیاز دارد . ابزار مورد استفاده در این سیستم برای جهت دادن به حرکت دندانها  اورینگ یا کش پلاستیکی می باشد و می توان برای جذب کودکان و خسته کننده نبودن دوره درمان از کشهای رنگی استفاده کرد. معمولا در این روش هر چهار هفته یکبار بیمار باید به پزشک خود مراجعه کند تا کش یا اورینگ روی براکتها تعویض گردد و سیم ( وایر ) آن تنظیم شود.


  • سرامیکی
سرامیکی

این نوع براکت به براکت شیشه ای یا شفاف هم معروف است. امروزه  برای بزرگسالان متقاضی ارتودنسی که ترجیح می دهند خیلی براکتهای آنها به چشم نیاید بهترین گزینه، استفاده از براکتهای ثابت سرامیکی است که جنس آن به جای فلز از مواد کامپوزیتی دندان است و باعث می شود دیگران کمتر متوجه ارتودنسی بشوند و فقط سیم فلزی که از بین براکتها رد می شود قابل مشاهده است. اما بهتر است قبل از درمان به این روش و فقط توجه به جنبه زیبایی این نوع براکتها در نظر داشته باشید که این نوع براکتها معمولا شکننده و کم قدرت هستند بنابراین در برابر فشارهای وارده ضعیفتر بوده و مسلما اگر دندانپزشک بخواهد از شکستن این براکتها در حین تنظیمات جلوگیری کند باید حداقل نیرو را به آنها وارد کند بنابراین درمان خیلی کندتر پیش می رود و برای ارتودنتیست زحمت بیشتری دارد . از طرفی برای اینکه این براکت ها بتواند نیروی بیشتری روی دندانها اعمال کند سایز بزرگتری نسبت به براکتهای فلزی دارند که شما باید به مرور زمان به آن عادت کنید و البته مراقبت باشید تا از شکستن آنها جلوگیری کنید زیرا تا زمان مراجعه جهت تعویض به دلیل تیزی و زبری آن ممکن است کمی آزاردهنده باشد. سیم متصل کننده براکتها اگر بیرنگ یا کامپوزیتی انتخاب شود بیشتر جنبه زیبایی دارد و چون قادر به تحمل نیروی زیاد نیست درمان بسیار کند پیش خواهد رفت همچنین کشهای سفیدی که استفاده میشود به مرور زمان به زرد تغییر رنگ می دهند و باید تعویض شوند. در بیشتر موارد هم برای اینکه از ساییده شدن دندانهای بالایی روی براکتهای فک پایین جلوگیری شود ارتودنتیست مجبور است از براکتهای فلزی استفاده کند و با توجه به اینکه جنس براکتها به مینای دندان نزدیک است هنگام مرحله جداسازی آنها ( دباند ) باید بیشترین دقت انجام شود و کمی دردناک می شود و حتی گاهی باید براکتهای باقی مانده روی سطح دندان تراشیده شود.

با کمی دقت در مسائل مطرح شده و با توجه به گرانتر بودن این نوع براکتها نسبت به نوع فلزی بهتر است اگر جنبه ظاهری درمان خیلی برای شما مهم است ، از نوع براکت دیمون سرامیکی استفاده کنید که البته گرانتر است ولی  مراحل درمان شما را بهتر پیش می برد.

https://yasdental.com/wp-content/uploads/2017/11/iuygipojpo.jpg

تفاوت ارتودنسی ثابت و متحرک


تفاوت این دو مدل از درمان در نامگذاری آنها مشهود است . به طوریکه براکتها در روش ثابت روی دندانها چسبانده شده است و نمی تواند تا پایان درمان از دهان خارج شود درحالیکه ارتودنسی متحرک می تواند در زمان شستن دندانها و نظافت دهان یا  هنگام غذا خوردن از دهان خارج شود. از دیگر تفاوتها می توان به میزان تاثیرگذاری آنها اشاره کرد که در ارتو ثابت بیشترین تاثیر روی ردیف شدن دندانها اعمال می شود در حالیکه در ارتو متحرک مرتب شدن دندانها به طور جزیی انجام می شود اما با توجه به اینکه می توان این پلاک را از دهان خارج کرد و از مسواک و نخ دندان به راحتی استفاده کرد مسلما بهداشت دهان و دندان نسبت به ارتو ثابت در مرحله بالاتری قرار می گیرد و ریسک ابتلا به بیماریهای لثه در طول درمان کاهش می یابد .

و در آخر اینکه استفاده از ارتودنسی متحرک به دلیل تاثیرگذاری کمتر ، برای کودکان و نوجوانان نسبت به بزرگسالان مفیدتر خواهد بود .



درد ارتودنسی ثابت


درمان با براکت ثابت معمولا بدون درد است فقط زمان تنظیم سیم ( وایر ) و نصب براکت ممکن است بیمار کمی درد خفیف را تجربه کند که به سرعت از بین می رود.

معمولا این درد با فشار وارده به دندانها از طریق تنظیم سیم ایجاد می شود ، که در شرایط عدم تحمل درد از سوی متخصص مسکنی خفیف تجویز می گردد تا درد به سرعت فروکش کند . بنابراین می توان نتیجه گرفت این درمان سختی و ناراحتی خاصی برای شما عزیزان ایجاد نمی کند .



هزینه ارتودنسی ثابت


هزینه این روش بر اساس شرایط درمان بیمار در محدوده قیمت ۳/۰۰۰/۰۰۰ الی ۴/۰۰۰/۰۰۰ تومان برای هر فک در نظر گرفته شده است که توسط متخصص ارتودنسی انجام می شود .

درصورتیکه به درخواست بیمار به جای براکتهای فلزی از براکتهای دیمون بدون کش یا براکتهای سرامیکی استفاده شود به هزینه ثابت درمان شما عزیزان مبلغ ۱/۰۰۰/۰۰۰ الی ۱/۵۰۰/۰۰۰ تومان اضافه می گردد


شما عزیزان می توانید در صورت درخواست از پرداخت اقساطی در این کلینیک برخوردار شوید بدین صورت که یک سوم کل مبلغ خود را در ابتدا پرداخت نموده و الباقی را در مدت ده ماه  به نسبت شرایطتان پرداخت نمایید


تمامی حقوق این سایت برای کلینیک تخصصی دندانپزشکی یاس محفوظ می باشد.