ارتودنسی



ارتودنسی دندان چیست؟


ارتودنسی یک درمان عالی برای افرادی است که باید دندانهای آنها شکل منظمی بگیرد و ردیف و زیبا شود و همینطور برای اشخاصی است که ناهنجاریهای فک و صورت دارند مانند جلو آمدن یا داخل رفتن غیر عادی فک. مهمترین مزیت ارتودنسی این است که پس از مرتب شدن دندانها از پوسیدگیهای بین دندانی یا هرگونه فشار به ریشه دندانها و همچنین بیماریهای لثه جلوگیری می شود و این خود موجب طول عمر بیشتر دندانها می گردد.

از دیگر مزایای این درمان می توان به راحت تر صحبت کردن بیمار، هضم بهتر غذا و در نتیجه از بین رفتن مشکلات گوارشی اشاره کرد. اکثراً ناهنجاری های فک و صورت یا ردیف نبودن دندانها می تواند علت ژنتیک یا ارثی داشته باشد البته افرادی هم هستند که در کودکی با کشیدن دندان و عدم استفاده از یک فضانگهداره مناسب دچار به هم ریختگی جایگاه دندانها شده اند. در کلینیک دندانپزشکی یاس شما می توانید از متخصصین دندانپزشکی کودکان برای درمانهای کودکان خود کمک گرفته تا در آینده نیازی به ارتودنسی و پرداخت هزینه های اضافی نداشته باشید.



تاثیر ارتودنسی  بر چهره


شکی نیست که یک ارتودنسی ماهرانه و دقیق می تواند بر چهره بیمار تاثیر قابل توجهی داشته باشد. از مهمترین تأثیر این درمان بر چهره می توان به رفع وضعیت آندر بایت و اور بایت اشاره کرد که در حالت آندربایت دندانهای فک پایین به دلیل رشد بیشتر فک پایین از دندانهای فک بالا جلو تر می روند و فک پایین دچار بیرون زدگی می شود  و در حالت اور بایت دندانهای فک بالا جلوتر از دندانهای پایینی قرار می گیرند و فک بالا دچار بیرون زدگی می شود .

زیبایی چهره اعتماد به نفس می آورد 


ارتودنسی درمانی است که علاوه بر زیبایی چهره به شما این امکان را می دهد که بتوانید به راحتی صحبت کنید، لبخند بزنید و در عین حال از سلامتی کامل دندانها برخوردار باشید .

لذا خدمتگزاران شما در کلینیک دندانپزشکی یاس پیشنهاد می نمایند درصورتیکه هرگونه احساس ناخوشایندی از وضعیت و ظاهر دندانها یا فرم فک و صورت خود دارد، با متخصص ارتودنسی ما مشاوره ای دقیق و موثر داشته باشید و درمان خود را در کلینیکی مدرن و استاندارد پیگیری کنید و در کوتاه ترین زمان به نتیجه دلخواه برسید.


انواع ارتودنسی


این درمان بر اساس نیاز بیمار می تواند بسیار متفاوت باشد که طبق نظر یک متخصص ارتودنسی با تجربه و حاذق مشخص می گردد. البته در مواردی که بیمار بخواهد نوع درمان کمی هم در ظاهر جنبه زیباتر و بهتر داشته باشد، پزشک متخصص در صورت امکان می تواند از براکتهای رنگی یا نامرئی استفاده نماید.

از انواع ارتودنسی می توان به موارد زیر اشاره کرد :


  • متحرک
متحرک

این نوع درمان بیشتر برای افراد زیر ۱۴ سال مناسب است و با توجه به اینکه شما می توانید در زمان غذا خوردن یا مسواک زدن آن را از دهان خارج کنید پس فشار کمتری روی دندانها داشته و تاثیر آن هم نسبت به روش ثابت کمتر بوده و برای درمان در سنین پایین مناسب است.

  • ثابت
ثابت

همانطور که از اسم آن مشخص است به طور ثابت در طی مدت درمان روی دندانهای شما قرار می گیرد و از دهان خارج نمی شود. معمولا از مواد فلزی، بیرنگ یا کامپوزیتی (سرامیکی) در این روش استفاده می شود


  • لینگوال
لینگوال

در این روش از براکتها در پشت دندانها استفاده می شود و روی دندانها اثری از ارتودنسی دیده نمی شود . البته باید توجه داشت تا زمانیکه بیمار به محل براکتها در دهان عادت کند کمی زمان نیاز دارد و همچنین تنظیم سیم و نصب براکتها کمی سخت تر از نصب آنها روی دندانها می باشد

  • نامرئی
نامرئی

این روش از روشهای نوین ارتودنسی می باشد که به اینویزیلاین (Invisalign) معروف است و از یک پوشش پلاستیکی استفاده می شود که روی دندانها قرار می گیرد و معمولا هر دو هفته یکبار عوض می شود. در این روش با وارد آمدن نیرویی ثابت روی دندانها ردیف شدن آنها به خوبی صورت می گیرد.


  • درمان با جراحی فک
درمان با جراحی فک

در برخی از موارد به تشخیص دندانپزشک متخصص برای رفع ناهنجاری های فک نیاز به جراحی می باشد. به طور معمول بهترین زمان برای این درمان هجده تا چهل و پنج سالگی می باشد زیرا باید از توقف رشد فک اطمینان حاصل شود

  • فانکشنال
فانکشنال

این نوع پلاک در تصحیح ناهنجاریهای فکی مانند جلو آمدن یا عقب رفتن فک کاربرد دارد. این پلاکها در دو حالت ثابت و متحرک هستند که نوع متحرک آن بیشتر مورد توجه است. در برخی موارد براکت ثابت و پلاک فانکشنال ثابت به طور همزمان استفاده می شود که باعث کاهش طول دوره درمان می گردد.


  • ارتودنسی سریع
ارتودنسی سریع

معمولا این روش نوین برای سرعت عمل بخشیدن به دوره درمان استفاده می گردد. متقاضیان این روش بزرگسالان بوده و جزء گران ترین نوع ارتودنسی به شمار می رود. این نوع درمان جهت رفع بهم ریختگی های خفیف دندانی و انحرافهای کوچک استفاده می شود .

در ارتودنسی سریع یک جراحی کوچک روی استخوان و لثه انجام می شود تا فضای بهتری برای مرتب شدن دندانها ایجاد گردد. طول دوره درمان در این روش تنها چند ماه می باشد، درحالی که در روش های معمول این مدت یک الی دو سال است.

  • ارتودنسی پیشگیری
ارتودنسی پیشگیری

معمولا در سن هفت سالگی یا کمتر برای جلوگیری از هر نوع ارتودنسی و جراحی فک و همچنین کاهش احتمال کشیدن دندانها و پرداخت هزینه های بیشتر در آینده، با نظر ارتودنتیست (متخصص ارتودنسی) می توان از انواع روشهای پیشگیرانه استفاده نمود.

در این روشها معمولا از فضانگهدارنده ، فیس ماسک و… استفاده می شود. فیس ماسک برای رفع جلوآمدگی فک پائین استفاده می شود و فضانگهدارنده پس از کشیدن دندانهای شیری برای ایجاد فضای مناسب جهت رشد دندان دائمی استفاده می گردد.


  • درمان با کشیدن دندان
درمان با کشیدن دندان

با وجود اینکه امروزه متخصصین سعی دارند درمانها را بدون کشیدن دندان انجام دهند و این آگاهی در بین بیماران هم ایجاد شده و ایشان هم به فکر لبخند زیباتر خود و حفظ دندانشان هستند، چنانچه فضا و قوس فکی بیمار کوچک و به هم ریختگی دندانها زیاد باشد ارتودنتیست باید برای درمان صحیح، اقدام به کشیدن دندان کند که پس از بررسی های لازم و مشاهده رادیوگرافی شماره دندان را مشخص می کند.

  • درمان با ایمپلنت دندان
درمان با ایمپلنت دندان

بهتر است ایمپلنت بعد از درمان ارتودنسی انجام شود تا از طریق ارتودنسی، فضای دقیق و مناسبی برای کاشت دندان ایجاد گردد. این در حالی است که اگر شما پس از ایمپلنت هم نیاز به مرتب کردن دندان داشته باشید با مهارت و برنامه ریزی دقیق متخصص مربوطه، می توان از همان دندان ایمپلنت شده برای مرتب کردن دندانها استفاده کرد. معمولا زمانی این حالت درمان ایجاد می گردد که تعداد دندانهای بیمار کمتر از تعداد طبیعی است و به اجبار باید از دندان ایمپلنت شده استفاده کرد .



هزینه ارتودنسی چقدر است؟


در کلینیک دندانپزشکی یاس شما می توانید درمان خود را با یکی از بهترین متخصصین ارتودنسی شروع کنید و با توجه به شرایط اقساطی بسیار مناسبی که ما در اختیارتان می گذاریم با آسودگی کامل به نتیجه دلخواه خود برسید .

معمولا به نسبت نوع درمان و شرایط دندانها محدوده قیمت برای درمان ارتودنسی به شرح ذیل می باشد :


نوع درمان

محدوده قیمت ( تومان)

ارتودنسی ثابت

هرفک ۳/۰۰۰/۰۰۰ الی ۴/۰۰۰/۰۰۰

ارتودنسی متحرک

هرفک ۱/۰۰۰/۰۰۰ الی ۲/۰۰۰/۰۰۰

ارتودنسی نامرئی

هرفک ۵/۰۰۰/۰۰۰ الی ۶/۰۰۰/۰۰۰

ارتودنسی فانکشنال

دوفک ۲/۰۰۰/۰۰۰ الی ۳/۰۰۰/۰۰۰


درصورتیکه متقاضی درمان به روش براکتهای سرامیکی یا دیمون هستید پس از تائید پزشک مبلغ ۱/۰۰۰/۰۰۰ الی ۱/۵۰۰/۰۰۰ تومان به کل هزینه شما در روش ارتودنسی ثابت اضافه می گردد.

شما عزیزان می توانید در صورت تمایل از پرداخت اقساطی در این کلینیک برخوردار شوید بدین صورت که یک سوم کل مبلغ خود را در ابتدا پرداخت نموده و الباقی را در مدت ده ماه  به نسبت شرایط تان پرداخت نمایید .



ارتودنسی چه مدت طول می کشد


معمولا این سوال برای اکثر متقاضیان مطرح است که این درمان چه مدت طول می کشد. باید به این نکته توجه داشت که فاکتور سن بیمار، میزان به هم ریختگی دندانها و همکاری بیمار در طی درمان بسیار تعیین کننده است. اما به طور کلی درمانها با براکت ثابت سریعتر و بهتر هم نتیجه میدهد.



سن ارتودنسی


با پیشرفت علم و انواع روشهای درمانی ارتودنسی در هر سنی قابل درمان است . با این وجود متخصصین بهترین سن درمان را در زمان کودکی خصوصا هفت سالگی می دانند . معمولا برای کودکانی که حتی دندانهای شیری آنها کامل در نیامده است.



ارتودنسی در سنین بالا


این درمان با وجود اینکه در سنین کودکی بهتر نتیجه داده و شانس رسیدن به نتیجه مطلوب را افزایش می دهد، اما در رده سنی بزرگسال هم قابل انجام است و با رعایت نکاتی که از سوی دندانپزشک مطرح می شود ، ارتودنسی در سنین بالا نیز می تواند موفقیت آمیز باشد.


آیا ارتودنسی درد دارد


در واقع این درمان برای بیمار درد شدید و طاقت فرسایی ایجاد نمی کند بلکه تنها بر اساس میزان به هم ریختگی دندانها یا مشکلات فک در زمان استفاده از براکتهای ثابت و در هنگام نصب براکتها یا تعویض سیم  با درد خفیفی همراه است که خیلی سریع برطرف می شود و در صورت عدم تحمل بیمار از مسکن های خفیف استفاده می شود . همچنین استفاده از مایعات سرد و بستنی در روزهای اول به کاهش درد کمک می کند .



عوارض ارتودنسی


اگر ارتودنسی توسط متخصص مجرب انجام شود تقریبا عوارض احتمالی آن رو به صفر است. اما باید بدانید که عدم رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان از سوی بیمار خصوصاً در مواردی که از براکتهای ثابت استفاده می کند می تواند باعث عوارض مهمی مثل پوسیدگی دندانها یا بیماریهای لثه شود. از طرفی چنانچه درمان توسط دندانپزشک غیر مجرب انجام شود احتمال رسیدن به نتیجه مطلوب و دلخواه بیمار کم می شود.

کلینیک دندانپزشکی یاس مفتخر است با در اختیار داشتن متخصصان مجرب، توانسته است این عوارض را در صورت همکاری بیمار به صفر برساند.


ارتودنسی قبل و بعد


می توانید نمونه هایی از ارتودنسی قبل و بعد از درمان را در افراد مشهور مشاهده کنید و به یاد داشته باشید

هرگز برای بدست آوردن سلامتی و زیبایی دیر نیست .


شما می توانید با رزرو وقت به صورت آنلاین علاوه بر بهره مندی از تخفیف، نوبت مشاوره خود را در زمان دلخواه تنظیم کنید و خیلی زود شاهد تجربه ای لذتبخش و به یاد ماندنی از تغییر پس از درمان خود باشید.


مراقبتهای بعد درمان


معمولا چند روز اول درمان ، غذاخوردن برای شما کمی سخت خواهد بود تا به براکت یا پلاک خود در دهان عادت کنید  اما باید از خوردن غذاهای سفت و چسبناک مثل گوشت خشک ، ذرت بوداده ، پاستیل و… خودداری کنید . همچنین رعایت موارد زیر بسیار با اهمیت است:

استفاده از مسواک مخصوص: برای تمیز نگهداشتن دهان و دندان روزانه سه تا چهار مرتبه با مسواک مخصوص دندانها را تمیز کنید و هر سه ماه یکبار مسواک خود را تعویض کنید.

استفاده از نخ دندان: با عبور دادن نخ دندان مخصوص از زیر سیم ، دندانها را روزی یکبار تمیز کنید.

استفاده از دهانشویه: حتما روزی دو بار از دهانشویه استفاده کنید.

استفاده از موم ارتودنسی: درصورتیکه سیم ارتو به لثه یا گونه های شما فشار می آورد می توانید با موم ارتودنسی آن را بپوشانید و در اولین فرصت به متخصص خود مراجعه کنید.

تمیز کردن پلاک متحرک: برای تمیز کردن پلاک متحرک پس از خارج کردن آن از دهان، از مسواک و خمیردندان معمولی استفاده کنید.


تمامی حقوق این سایت برای کلینیک تخصصی دندانپزشکی یاس محفوظ می باشد.